info@fixdroid.nl | 0627410875

Root verkrijgen


Met root rechten op een telefoon kan de gebruiker meer dingen zelf regelen. Het verkrijgen van root is te vergelijken met het inloggen op een administrator account op een computer, de gebruiker krijgt alle rechten om alle mogelijke programma’s te verwijderen of te installeren.* Redenen voor het rooten van een telefoon kunnen zijn:

  1. USB tethering, met root kun je applicaties installeren die het internet van een telefoon met de PC kunnen delen. De telefoon werkt dan als modem, bij enkele modellen kan dit al vanuit de fabriek.
  2. Het verwijderen van software, veel merken en providers leveren telefoons met voorge├»nstalleerde programma’s die een gebruiker vervelend of onnodig kan vinden. Met behulp van root kan deze software met een applicatie (zoals SuperManager) worden verwijderd.
  3. Beeldschermafdrukken, applicaties die beeldschermafdrukken maken vragen om root toegang tot de telefoon.
  4. Volledigere backup, met Titanium Backup kan een backup van alle applicaties inclusief gegevens en instellingen van de telefoon gemaakt worden.
  5. Android Lost, een applicatie die vanaf afstand volledige controle over de telefoon kan nemen (zoals het instellen van een vergrendeling op het opvragen van de locatie) vereist roottoegang.

*De telefoon kan ook beschadigd worden als systeemapplicaties of gevoelige bestanden verwijderd worden.